EN
← terug naar werken bij website

Internationale Vrouwendag interview Monique Wenmaekers

Wat is je functie en wat zijn de werkzaamheden?

Mijn functie is Teamlead Financial Operations. Binnen ons team zijn we onder andere verantwoordelijk voor de Accounts Payable en Accounts Receivable werkzaamheden en verzorgen we diverse fiscale aangiftes op het gebied van BTW en Douane. Daarnaast neem ik graag deel aan projecten met collega’s van andere disciplines, zo heb ik recent deelgenomen aan het project MSP 2030. Het geeft me energie om samen met anderen te werken aan verbeteringen die bijdragen aan een “Future Proof” OCI.

Hoe is het om als vrouw in de Chemie te werken?

Vanwege mijn functie en het feit dat ik op kantoor MSP werk is de directe link met Chemie minder aanwezig. Dit neemt niet weg dat ik trots en betrokken ben bij de producten die we als OCI maken. Het is fijn om “indirect” een steentje bij te kunnen bijdragen aan het voeden van de wereldbevolking.

Hoe is de samenstelling van het team waar je in werkt?

Binnen Financial Operations werken we op dit moment met 4 mannen en 5 vrouwen. Het is een divers team waar een fijne sfeer heerst, dat elkaar onderling goed aanvult en samen zorgt voor mooie verbeteringen.

Krijg je genoeg kansen voor verdere groei en opleiding binnen OCI?

Binnen OCI zijn er genoeg kansen voor groei en ontwikkeling. Als je meedenkt, verantwoordelijkheid neemt en ideeën aandraagt, kun je je blijven ontwikkelen. Het volgen van opleidingen wordt gestimuleerd en is belangrijk om ook in de toekomst duurzaam inzetbaar te blijven.

Wat betekenen Diversity & Inclusion voor jou? En waarom zijn ze belangrijk?

Diversity & Inclusion betekenen voor mij vooral respect hebben voor elkaar. Het is fijn als iedereen zichzelf kan zijn binnen OCI. Dat er een cultuur heerst waarin onderlinge verschillen erkend worden en waarbij we van elkaar leren zodat we samen als één team opereren. Dit levert een verbetering van onze kwaliteit en geeft innovatie en nieuw talent de ruimte.

Wat is volgens jou het meest uitdagende aspect van werken in een diverse omgeving?

Werken in een diverse omgeving geeft inspiratie, energie en creativiteit. Een dynamische werkomgeving draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van iedereen.

Wat maakt het zo leuk om bij OCI te werken?

Het leuke aan werken bij OCI zijn fijne collega’s, een divers werkpakket met voldoende uitdagingen en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dit alles zorgt ervoor dat ik met veel plezier naar mijn werk ga en het fijn vind als ik toegevoegde waarde heb kunnen leveren. Ik kijk er dan ook naar uit om (hopelijk snel) weer naar kantoor te kunnen gaan.