EN
← terug naar werken bij website

Internationale Vrouwendag interview Sandra Stevelmans

Wat is je functie en wat zijn de werkzaamheden?

Mijn functie is Technical Manager voor de Ureum en Melaminefabrieken.  Ik hou me bezig met met name de (middel)lange termijn voor de fabrieken, welke studies en projecten moeten er gedaan worden op gebied van veiligheid, milieu en ook verbeteren van de fabrieken op productiecapaciteit en kosten.

Hoe is het om als vrouw in de Chemie te werken?

Ik vind het erg leuk om in de Chemie te werken en voor mij voelt er geen verschil om als vrouw in de Chemie te werken. Of je nu als man of als vrouw in de Chemie werkt je hebt voordelen en nadelen. Het gaat erom hoe je je als persoon opstelt.

Hoe is de samenstelling van het team waar je in werkt?

Mijn technical team is divers, ik heb zowel vrouwen als mannen in mijn team, jong en oud, deeltijd en voltijds, diverse technische disciplines en het belangrijkste diverse persoonlijkheden die elkaar accepteren en respecteren en samen een heel goed, leuk team vormen.

Krijg je genoeg kansen voor verdere groei en opleiding binnen OCI?

Ja, er zijn genoeg kansen voor verdere groei en opleiding, niet alleen als persoon maar ook als team.  Je kunt zelf mogelijkheden aandragen en je wordt ook geholpen bij het uitzoeken welke opleiding het meest geschikt is.

Wat betekenen Diversity & Inclusion voor jou? En waarom zijn ze belangrijk?

Diversity & Inclusion betekent dat je enerzijds elkaar accepteert /respecteert en anderzijds gebruik maakt van de verschillende inzichten die er in je team zijn, zodat je samen verder komt.

Wat is volgens jou het meest uitdagende aspect van werken in een diverse omgeving?

Het meest uitdagende aspect van werken in een diverse omgeving is om te zorgen dat je iedereen aan boord hebt en houdt en het geeft voldoening als je door de diversiteit tot betere oplossingen komt.

Wat maakt het zo leuk om bij OCI te werken?

Het leuke van werken bij OCI is dat de communicatielijnen kort zijn, de technische disciplines en productie zitten dicht bij elkaar in een gebouw, je werk betreft een tastbaar product, er zijn genoeg uitdagingen om op te pakken en vanuit het hele team is er een positieve inslag met humor om samen verder te komen.