EN
← terug naar werken bij website
Klazien Ebbens

Kansen komen voorbij, durf ze te pakken!

“In 2016 maakte ik de overstap van Productiechef naar Project Manager Biogas. Nu ben ik Manager Sustainability. Deze groei is typsich OCI Nitrogen: we zijn niet het grootste bedrijf, maar er komen hier mooie kansen voorbij. Als je meedenkt, verantwoordelijkheid neemt en ideeën durft te opperen, kun je je hier blijven ontwikkelen. Ik heb de kans om Project Manager Biogas te worden met beide handen aangegrepen. De doelstelling was duidelijk en praktisch: mest vergisten voor biogas en onze CO2-footprint verminderen, hoe moeilijk kan het zijn? De praktijk blijkt echter weerbarstig en lang niet zo duidelijk. Om zoiets vernieuwends te realiseren, is bloed, zweet en tranen nodig. Het mooie is dat we hier als organisatie gewoon voor durven gaan. Mijn speelveld is overigens niet meer alleen biogas. Ik ben ook gaan nadenken over hoe wij de klimaattransitie zo slim mogelijk inrichten. Ik heb echt het gevoel dat we aan het begin van een transitie staan. Over twintig tot dertig jaar ziet onze industrie er anders uit. Dan maken we niet alleen meer waterstof uit aardgas, maar gebruiken we waterstof van hernieuwbaar karakter, bijvoorbeeld door electrolyse met windenergie. Voor mij is het iedere dag weer uitdagend om hier zo goed mogelijk invulling aan te geven.”

← Terug